Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαρουφάκης - Ο τσάμπα μάγκας

 


 
Το Σάββατο 22 Απριλίου με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής η χώρα εισήλθε πλέον και επισήμως σε προεκλογική περίοδο και όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν να παίρνουν μπρος οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμασίας για να οργανώσουν ομιλίες, συνεντεύξεις και αρθρογραφίες με σκοπό να παρουσιάσουν τους αρχηγούς των κομμάτων, τα μέλη τους και τις επιδιώξεις τους. Στα πλαίσια όλης αυτής της δραστηριότητας το ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής «Επί του … περιστυλίου!» κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να γράψουν ένα άρθρο με θέμα το όραμά τους για την Ελλάδα του 2040 καθώς και τι προτείνουν για την πραγμάτωση αυτού του οράματος. Όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έτσι και ο κ. "Γιάνης" Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε σ΄αυτό το κάλεσμα και εξέθεσε γραπτώς την τοποθέτησή του στο 61ο τεύχος του περιοδικού. Λέει λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης: «Αν αλλάξουμε κατεύθυνση όλα μπορούν να είναι αλλιώς» υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του δημιουργήθηκε ως εμπόδιο στο δρόμο της μόνιμης χρεοδουλοπαροικίας που είχε πάρει η Ελλάδα τότε και προτείνοντας ως λύση το δρόμο της Ρήξης. "Γνήσιος επαναστάτης" ο πολιτικός αρχηγός του ΜέΡΑ 25 που προφανώς γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει μέσω των κυβερνώντων της τη δανειακή σύμβαση το 2010 που οδήγησε στην παρέλαση των μνημονίων έχοντας παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία και όλους εμάς αμετάκλητα και άνευ όρων στους δανειστές μας για 99 ολόκληρα χρόνια. Δεν μας εξηγεί επαρκώς πώς θα κάνει αυτήν τη ρήξη και αν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει τον νόμο εκείνο που θα ακυρώσει τη χρεοδουλοπαροικία εφόσον κάθε νόμος μόνο με άλλο νόμο καταργείται.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές, των οποίων η μόνη προαπαίτηση είναι η εναντίωση στις προσταγές των Βρυξελλών αλλά και των ολιγαρχικών συμφερόντων που πλουτίζουν από τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και κράτους». Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά ότι μας εξαθλιώνουν, όμως κ. Βαρουφάκη υπήρξατε υπουργός των Οικονομικών της χώρας με την Κυβέρνηση Τσίπρα, με μεγάλη δύναμη στα χέρια σας αλλά δεν είδαμε να κάνετε κάτι αποτελεσματικό έστω για να αναχαιτίσετε λίγο την οικονομική λαίλαπα που μας απειλούσε και μας απειλεί ακόμα ούτε και αξιοποιήσατε αργότερα ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου όλες τις δυνατότητες που σας έδινε η θέση σας προκειμένου να επιτύχετε τη Ρήξη που τώρα επαγγέλλεστε. Τι άλλαξε λοιπόν και κάτι που δεν κάνατε τότε θα μπορέσετε να το κάνετε σήμερα; Για να μπει κανείς σε άλλο δρόμο, όπως λέτε εσείς, χρειάζεται γεμάτο πορτοφόλι και το κράτος έχει φτωχοποιηθεί σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Εν τούτοις όταν κάποιος από τους ακροατές σας σας ζήτησε κατά τη διάρκεια ομιλίας σας να εξηγήσετε την εμφάνιση 600 δις στον Κρατικό Προϋπολογισμό - Νόμο του Κράτους 4444/2016 απαντήσατε ότι αυτά είναι «μια φαντασίωση» και δεν υπάρχουν. Αν οι Νόμοι του Κράτους, ψηφισμένοι όλοι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι φαντασιώσεις και δεν υπάρχουν, τότε εύκολα κι εσείς θα μπορούσατε να τους διαλύσετε και να εφαρμόσετε από τότε τα μεγαλεπήβολα οραματικά σχέδιά σας για «Ιδρυση Εθνικής Εταιρίας Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών» και δε θα χρειαζόταν να περάσουμε τόσα χρόνια ανέχειας. Παραλείψατε δε να αναφερθείτε στο Δημόσιο Χρέος που είναι φορτωμένο εξ ολοκλήρου στις πλάτες των πολιτών, συνεχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται και έχουμε καταντήσει να χρωστούν ακόμα και τα αγέννητα παιδιά μας χωρίς ποτέ και κανένας από όσους κυβέρνησαν τον ιερό αυτό τόπο να ζητήσει να κάνει έναν έλεγχο για το πώς και από πού προέκυψε. Η εκπόνηση του τεράστιου επενδυτικού προγράμματος για την πράσινη μετάβαση που βρίσκεται κι αυτή στην ατζέντα του οράματός σας, απαιτεί χρηματοδότηση και οφείλετε να αναλύσετε λεπτομερώς από πού θα αντληθούν τα χρήματα γιατί κάθε φορά μέχρι τώρα οι μόνοι που χρηματοδοτούν σταθερά τους επενδυτές είναι οι Ελληνες πολίτες.

Στο τέλος του άρθρου ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στην ερώτηση που του τέθηκε ότι θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος για τις πρωτοβουλίες που πήρε σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους το οποίο θεωρεί, όπως είπε, βασικό για τη μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας. Να βεβαιώσουμε τον κύριο Βαρουφάκη ότι σίγουρα θα τον θυμόμαστε ως μια από τις κύριες αιτίες που λόγω πίεσης και συνεχούς κατατρεγμού ξύπνησαν μέσα μας μνήμες προγονικές για τις Αιώνιες και Διαχρονικές Αξίες μας, όπως η Λογική και μπορέσαμε να κατανοήσουμε ότι παλαιοί, νυν και μελλοντικοί κυβερνώντες «μας δουλεύουν ψιλό γαζί». Όλοι εμείς λοιπόν οι εξαπατημένοι, οι ταλαιπωρημένοι, οι δολίως παραπλανημένοι αποφασίσαμε ότι δεν σας χρειαζόμαστε άλλο όλους εσάς που μας καταστρέψατε και ότι «σαν έτοιμοι από καιρό και θαρραλέοι» μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις», ο δικός μας Φορέας, στον οποίο δώσαμε υπόσταση με τη συμμετοχή μας, διαθέτοντας Ελληνικό Αξιακό Σύστημα που θα φιλτράρει τη Νομοθεσία, Αδιαφιλονίκητο Πλούτο εγκεκριμένο από κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο και Προγραμματικές Δηλώσεις κατατεθειμένες στον Αρειο Πάγο ως εγγύηση για την υλοποίησή τους, θα πραγματώσει τα όνειρά μας και τα σχέδιά μας για μια ζωή που αρμόζει στη φυσιολογία μας. Τα λόγια δεν ωφελούν αν δεν συνοδεύονται από πράξεις και έργα και ο κ. Βαρουφάκης ως Οικονομολόγος και μάλιστα καθηγητής θα έπρεπε να το γνωρίζει. Οι πολλές προεκλογικές φούσκες-υποσχέσεις, εντυπωσιακές διανοουμενίστικες εκφράσεις και ταξίματα άνευ αντικρύσματος μας οδήγησαν στο νομοτελειακό σημείο του κορεσμού, γίναμε ενεργοί αληθινοί πολίτες και θέσαμε ως στόχο και σκοπό να βγούμε όλοι μαζί ομόνοα από τα αδιέξοδά μας. Δεν ελπίζουμε, δεν πιστεύουμε και δε φοβόμαστε τίποτα γιατί γνωρίζουμε πια τη δύναμή μας και τις δυνατότητές μας ώστε να στηριχτούμε σ΄εμάς τους ίδιους και ν΄αρχίσουμε να δομούμε την Πολιτεία μας.

Η «Ελλήνων Πολιτεία» είναι το όραμα όλων των Ελλήνων μέσα από μια αληθινή Μεταρρύθμιση Θεσμών και Πολιτειακών Αξιωμάτων ώστε να εκλέγονται οι αξιότεροι ανάμεσά μας για να εφαρμόσουν τις εντολές που εμείς θα τους έχουμε δώσει. Η Ενέργεια και το Νερό, τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά, θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες με μόνα τα ελάχιστα κόστη για τη συντήρηση των δικτύων, εφόσον οι τόσες σύγχρονες τεχνολογίες μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα, και πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που συναρτάται με την υγεία μας και την ανθρώπινη φυσιολογία μας. Αυτό θα μειώσει αισθητά το κόστος διαβίωσης και η φτωχοποίηση θα πάψει χωρίς να χρειαστούμε καμμία Αυτόματη Τιμαριθμητική Αναπροσαρμογή σαν αυτή που προτείνει ο αρχηγός του ΜέΡΑ 25 και όλες τις άλλες που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα εις βάρος μας με πιο πρόσφατη αυτή της Ενέργειας. Η Υγεία και η Παιδεία είναι επίσης πολύ νευραλγικοί τομείς για την Πολιτεία μας για να ασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της και τη συνέχειά της μέσω των απογόνων μας. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο καθόλου ο κ. Βαρουφάκης σ΄αυτά τα δύο θέματα θεωρώντας τα πιθανόν ικανοποιητικά ως έχουν και προτίμησε να θίξει το υψηλό ΦΠΑ αν και ο ίδιος δεν έπραξε απολύτως τίποτα όταν είχε τη δυνατότητα. Δεν γνωρίζει ίσως ότι όλος ο ΦΠΑ πηγαίνει κατευθείαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν έχει ασκηθεί ποτέ κανένας έλεγχος για το τι ανταποδίδεται στους πολίτες των χωρών που τον πληρώνουν. Τέλος οι εντάξεις σε διάφορα Κινήματα όπως το Κίνημα των Αδεσμεύτων που προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είδαμε και νιώσαμε στο πετσί μας πώς κατέληξαν μετά από τόσα ιστορικά πειράματα. Η επιμονή των πολιτικών να χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου λόγια άνευ ουσίας σε κάθε προεκλογική περίοδο μη στοχεύοντας παρά στα κέρδη των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετούν έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της ανοχής μας και των αντοχών μας.

Τώρα είναι η Ώρα να αναλάβουν τη διοίκηση οι άνθρωποι-πολίτες, η μοναδική Ουσία και Πηγή Δύναμης, μέσω της εξουσίας που θα αναθέσουν οι ίδιοι στους εκπροσώπους τους με ανοιχτές ονομαστικές ψηφοφορίες και όχι κρυμμένοι πίσω από παραβάν-μπερντέδες και με κάλπικες ... «κάλπες». Τώρα είναι η Ώρα του Ανθρώπου και το τέλος του ψέματος που προξενούσε βλάβη στη φυσιολογία μας εμποδίζοντάς μας να ανελιχθούμε στο επίπεδο που μας αρμόζει. Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας σ΄αυτήν την εκλογική διαδικασία που είναι προ των πυλών, ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλα τα κόμματα που μας κομμάτιασαν και μας υποδούλωσαν και ας στηρίξουμε τον δικό μας Φορέα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επανακτήσουμε τη ζωή μας και την ελεφθερία μας και να εδραιώσουμε επί τέλους τη Δημοκρατία μας.


ΣύνταξηΑργυρώ Παναγιωτοπούλου  


https://esykpda.blogspot.com/2023/04/baroyfakhs-o-tsampa-magkas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια