Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέμα ταχύτητας..

 


Θέμα ταχύτητας..


Είναι πολλές φορές στην ζωή μας, που καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση. Παράγοντες διαφόρων μορφών, που ξεκινούν από ένα πλήθος καταστάσεων, μας θέτουν σε διλημματικές σκέψεις, αλλά και σε μη ασφαλές αποτέλεσμα. Διφορούμενα λεκτικά όπως και ομιχλώδη περιβάλλοντα, μας αναγκάζουν σε ταχεία λήψη αποφάσεων.

Κάποιος, βέβαια, θα πει ότι η γρήγορη αντίληψη και εξ ίσου γρήγορη αντίδραση εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη, σίγουρα υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Όχι όσον αφορά την αντίληψη του θέματος, αλλά στον βαθμό της γρήγορης ανταπόκρισης.

Όπως και να 'χει επειδή τίποτα δεν είναι ίδιο, επειδή η αμείλικτη καθημερινότητά μας φέρνει και μας δίνει νέες καταστάσεις, η γρήγορη εναλλαγή κυρίως κοινωνικών, οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτικών προοπτικών όπως και πάσης φύσεως πληροφοριών, μας ωθεί εκ των πραγμάτων και επί το πλείστων σε γρήγορες αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι πάντα όλες επιτυχείς.

Πρόθεση μου σήμερα να εστιάσουμε στην πολιτική.

Αναντίρρητα η πολιτική ζωή της χώρας μας μόνον για επαίνους δεν είναι. Οι εκλεγμένοι στην βουλή κινούνται σε ένα ομιχλώδες, αδιαφανές πεδίο. Χωρίς την δύναμη της προσωπικής γνώμης και της εν συναίσθησης των υποχρεώσεων έναντι των πολιτών- ψηφοφόρων, υποκύπτουν στην κομματική γραμμή και τα «θέλω» του αρχηγού. Και οι αρχηγοί με περισσή βιασύνη απαιτούν από εμάς ταχύτατες αποφάσεις ( ψήφος ) με άγνοια λεπτομερειών και επισφαλές μελλοντικό αποτύπωμα. Η κεκτημένη ταχύτητα των πολιτικών να μας φέρουν με τα νερά τους αποδεικνύεται τραγική.

Εμείς, λοιπόν, πόσο γρήγορα κατανοούμε τους σκοπούς τους;; Από το λεκτικό, εμφάνιση και ενδυμασία, παρουσία σε χώρους ποικίλου ενδιαφέροντος και κυρίως με την αβάντα των ΜΜΕ με κορυφή την tv, προβάλλονται, περιαυτολογούν, επαίρονται και απαιτούν τεχνηέντως την γρήγορη ανταπόκριση μας στα καλέσματα τους.

Κι εμείς τρέχουμε να προλάβουμε ,τι;;;Την αφόρητη κατάσταση που βιώνουμε. Την αυτάρεσκη ικανοποίηση ότι καλύψαμε το πολιτικό μας κενό. Την αλόγιστη συμπεριφορά, γνώστες όντες, ότι ακούμε κούφια λόγια. Την συνεχή, προσβλητική υποτίμηση της νόησης και προσωπικής αξιοπρέπειας.

Αυτοί βιάζονται να προσεταιριστούν την ενέργεια μας, διότι ως κενόδοξοι και ασήμαντοι δεν   διαθέτουν άλλον πόρο επιβίωσης πέραν της δικής μας, αδικαιολόγητου, ανασφάλειας.

Άστους να βιάζονται. Εσύ όμως, Έλλην πολίτη, οφείλεις εν πλήρη ηρεμία, να λάβεις αποφάσεις και σε προτρέπω να μελετήσεις σχολαστικά τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Το υλικό πλουσιότατο και στην άμεση διάθεση σου. Και ο χρόνος επίσης δικός σου. Η κατανόηση των διακηρύξεων και προγραμματικών δηλώσεων, η αγάπη για την Πατρίδα και το Έθνος, πρέπει να γίνουν το εφαλτήριο για ένα λαμπρό μέλλον.

Γίνε πρώτα γνώστης και η συνέχεια θα έρθει από μόνη της. Τότε μόνον θα μπορέσεις να ρυθμίσεις την ταχύτητα που θα σε οδηγήσει έξω από τα κομματικά γκέτο και τον προσωπικό μικρόκοσμο.

Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/02/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια