Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαπιστώσεις και προτάσεις για ένα δικαιότερο μέλλον…

 


 Διαπιστώσεις και προτάσεις για ένα δικαιότερο μέλλον…

Προσφιλής μας συνήθεια σε παρεούλες να εντοπίζουμε θέματα που προσφέρονται για συζήτηση. Όλοι μας, βέβαια, έχουμε κάποιες έστω στοιχειώδεις γνώσεις που μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σε κάποιο βαθμό.

Για το τι συμβαίνει εδώ στην πατρίδα μας, αλλά και σ’ όλον τον πλανήτη, άλλοι έχουν πιο βαρύνουσα γνώμη λόγω. ιδιοτήτων, ενασχόλησης με τα κοινά ή και μεγαλύτερης γνώσης, διότι φροντίζουν να είναι ενήμεροι. Η γνώση σήμερα διευκολύνεται πολλαπλώς λόγω της τεράστιας δύναμης των κοινωνικών δικτύων και μέσων.

Την tv και τον κομματικό τύπο που κάποιοι προτιμούν, είμαι της γνώμης ότι πρέπει να αποφεύγουμε λόγω της προπαγανδιστικής τακτικής που εφαρμόζουν, που σήμερα γιγαντώθηκε. Νομίζω πως συμφωνούμε μέχρι εδώ και συνεχίζω.

Πριν περιπλανηθούμε στον πλανήτη, είναι καλύτερα να εστιάσουμε εδώ, στην πατρίδα μας. Βγάζοντας τα χρωματιστά, κομματικά γυαλιά, μπορούμε έντιμα να συζητήσουμε.

Τι βιώνουμε, λοιπόν;;; Ζούμε σε μια χώρα με τίτλο Δημοκρατία. Πανθομολογουμένως η έννοια αυτή βιάζεται βάναυσα και παρά φύσιν. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, για τους οποίους όλοι κοπτόμεθα, απροκάλυπτα παραβιάζονται ή λειτουργούν κατά την βούληση των κυβερνώντων και των συμφερόντων διαφόρων ομάδων.

Δεν μας τιμά ως υπεύθυνους πολίτες η λειτουργία της Βουλής και η παρουσία των κομμάτων. Ένα μεγάλο παζάρι γίνεται με μια ζυγαριά αποτίμησης κέρδους - απώλειας, όχι βέβαια υπέρ ημών.

Απόρροια αυτής της τακτικής είναι όλα όσα διαδραματίζονται και επηρεάζουν την ζωή μας. Οικονομία, υγεία, εργασία και μετανάστευση, κοινωνική ηρεμία και ασφάλεια, παιδεία, αναπτυξιακά έργα, εθνική κυριαρχία και διαφύλαξη συνόρων, αγροτική πολιτική, κόστος διαβίωσης, ανθρώπινες  σχέσεις, φωτογραφικοί νόμοι και διατάξεις προς ημέτερους, είναι θέματα που εντοπίζουμε ότι χρήζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και προσοχής.

Και βέβαια συμφωνούμε πως αν δεν έχουν πιάσει πάτο, δεν απέχουν και πολύ.

Εδώ, λοιπόν, αρχίζει το δεύτερο σκέλος πέραν των διαπιστώσεων.

Είναι οι προτάσεις που πρέπει να μπούνε στο τραπέζι και να αξιολογηθούν δεόντως ως προς την αποτελεσματικότητα τους. Και ακούμε πολλές και διάφορες σωτήριες λύσεις, αναφέρονται και προσφέρονται για τους πολίτες και την πατρίδα. Σε κάποιες συμφωνούμε πλήρως ή με επιφύλαξη και σε άλλες τηρούμε αντίθετη στάση. Επικροτώ ασφαλώς την κατάθεση προτάσεων, διότι δείχνει ενεργό συμμετοχή και ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να παρευρίσκομαι σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Αποχωρώ όχι διότι είμαι ξεχωριστός ή ξερόλας, αλλά επειδή διακρίνω καθαρά πως η κομματική εξάρτηση κατευθύνει την σκέψη μας. Οπότε έχουμε μια από τα ίδια, με την γνωστή συνέχεια.

Κάνω κι εγώ μια πρόταση, λοιπόν και ο καθείς ας την διαχειριστεί όπως νομίζει.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Είναι σήμερα ο μονόδρομος που επιτακτικά πρέπει να ακολουθήσουμε.

Τέλος τα κόμματα που κατακερματίζουν την νόηση μας και επωφελούνται από την άκριτη συμμετοχή και επιδοκιμασία μας. Απεξάρτηση από καταστροφικές πολιτικές. Ανακτούμε δυναμικά την  διακυβέρνηση του τόπου και ορίζουμε αποφασιστικά το μέλλον μας.

Ο πολιτικός φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ εγγυάται την απελευθέρωση μας από απαισιόδοξες εκτιμήσεις, αναπτερώνοντας την εθνική συνείδηση. Ο πολίτης συμμετέχει και ενεργεί ανιδιοτελώς για την πατρίδα και το σύνολο του λαού. Πολιτικοποίηση ναι, όχι στην κομματικοποίηση. Επανάκτηση εθνικής κυριαρχίας, οικονομική ανάπτυξη με όσα φέρνει μαζί της. Επίτευξη στόχων και σκοπών που καθιστούν και πάλι τον Έλληνα κυρίαρχο του πλανήτη.

Παγκόσμιος σεβασμός για την κατατρεγμένη πατρίδα μας, ως πηγή φωτός και πολιτισμού. Και σε καλώ, τιμώντας την αξιοπρέπεια και ύπαρξη σου, να λάβεις μέρος στις διεργασίες και δράσεις που απαιτούνται για να γευτείς τα δίκαια και τα δικά σου.

Η πατρίδα σε χρειάζεται.

Καιρός να δείξεις την δύναμη σου, τον πραγματικό εαυτόν σου.

Είσαι ΕΛΛΗΝ, μην το ξεχνάς. Είναι αυτή η ειδοποιός διαφορά που ξεχωρίζεις από τους άλλους.

Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/02/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια