Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έξωση των Συλλόγων από το Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά

 Η Σύμβαση Παραχώρησης της έκτασης του Ελληνικού, την οποία στήριξαν και προώθησαν διαχρονικά ως κυβερνητικοί διαχειριστές ενώ την υπερψήφισαν στο Κοινοβούλιο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προέβλεπε τη σταδιακή μετεγκατάσταση των αθλητικών δραστηριοτήτων και υποδομών σε χώρο εντός του «Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής» που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό.


 

Ο Ηλίας Τζανετάκος, εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Γυμναστών και Προπονητών Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταγγελουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ''Ελληνικό ΑΕ και της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του Αθλητικού Κέντρου σε εγκαταστάσεις για λίγους!. Δε θα τους επιτρέψουμε να τσαλαπατήσουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και για σύγχρονες υποδομές άθλησης που στον σχεδιασμό τους δε χώρα!». 


Όπως σημείωσε ο Ηλίας Τζανετάκος, «πατώντας στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις αφού πρώτα κάλεσαν τους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες, τώρα τους στερούν ακόμα και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτή η εξέλιξη και τα τελεσίγραφα από τους εκπροσώπους των επενδυτών είναι μια ακόμη προσθήκη στις προσπάθειες ξηλώματος της αθλητικής δραστηριότητας συνολικά, φέρνοντας αθλητές και ασκούμενους μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα. Διεκδικούμε να σταματήσει η έξωση,  εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων, να μην διαταραχθεί η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα, πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο το λαό, συντήρηση και αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων». 

«Κάτω τα χέρια από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά», διαμήνυσαν  αθλούμενοι, κάτοικοι της περιοχής, σωματεία εργαζομένων και φορείς της..

Σήμερα η κυβέρνηση, από κοινού με τη διοίκηση του «Αγίου Κοσμά» και τους «επενδυτές» του Ελληνικού, έχουν δρομολογήσει την έξωση των αθλητών και προχωρούν σε σφράγισμα για τους κατοίκους της περιοχής.

Χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η δυνατότητα συνέχισης των αθλητικών δραστηριοτήτων από τις 13 Φεβρουαρίου 2023 η κυβέρνηση προχώρησε στη διαδικασία οριστικής απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων αλλά και των αθλητών και αθλητριών που διαμένουν στο συγκρότημα των Ξενώνων ώστε οι χώροι να περιέλθουν στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» σφραγίζοντας την κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου.

Το ΕΑΚ Νεότητας Αγίου Κοσμά παραμένει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που υποστηρίζει ως ένα βαθμό ανάγκες αθλητών/τριών αγωνιστικού αθλητισμού ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα δραστηριοτήτων άθλησης συνολικά στους πολίτες της περιοχής του Νότιου Τομέα της Αττικής.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης και της «Lamda Development» είναι η διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ο διασκορπισμός της αθλητικής δραστηριότητας σε όλη την Αττική. Κανείς δεν γνωρίζει το πού και το πώς θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους οι χιλιάδες δρομείς, αλλά και τα σωματεία, από τα οποία απαιτείται να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Η Σύμβαση Παραχώρησης της έκτασης του Ελληνικού, την οποία στήριξαν και προώθησαν διαχρονικά ως κυβερνητικοί διαχειριστές ενώ την υπερψήφισαν στο Κοινοβούλιο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προέβλεπε τη σταδιακή μετεγκατάσταση των αθλητικών δραστηριοτήτων και υποδομών σε χώρο εντός του «Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής» που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό.

Ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης, οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ που βρίσκονται στον χώρο έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα λόγω της απουσίας οποιασδήποτε μέριμνας για τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία τους να εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων για αθλητές και αθλούμενους. Ταυτόχρονα δεν προχωρά καμιά ενέργεια σχετικά με την εξασφάλιση νέων εγκαταστάσεων. Αυτό αφορά συνολικά τις εγκαταστάσεις:

  • Επτά κλειστών προπονητηρίων (Καλαθοσφαίρισης, Πάλης, Πυγμαχίας, Τζούντο, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβου και Άρσης Βαρών).

  • Τριών ανοικτών προπονητηρίων (γήπεδο Χόκεϊ, γήπεδο Στίβου και γήπεδο Ρίψεων) και

  • ενός κλειστού καταδυτηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών.

  • Αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα να ενισχυθούν ώστε να μπορέσουν εδώ, σε αυτές τις εγκαταστάσεις, να προπονηθούν, να αθληθούν όπως αξίζουν οι αθλητές μας, μένοντας εδώ οι αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητικές ομοσπονδίες, χωρίς να γίνει καμία μετεγκατάσταση. Αντίθετα, πρέπει να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους. Γι' αυτό χρειάζεται γενναία οικονομική στήριξη και εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται και να φέρνουν τα μετάλλια.

  • Αυτός εδώ ο χώρος βγάζει μετάλλια και αυτό είναι σπουδαίο ζήτημα για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, για τη νεολαία. Δεν μπορεί κάθε φορά όλοι, πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, οι εκάστοτε κυβερνώντες, να χειροκροτούν και να λένε τα μεγάλα "μπράβο" όταν παίρνουμε τα μετάλλια και όταν με κοπιαστική δουλειά τα καταφέρνουν, οι αθλητές μαζί με τους προπονητές και όλη τη στήριξη που τους παρέχουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, και την άλλη μέρα να τους ξεχνάνε  

  • Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά ακολουθούσαν την ίδια τακτική δλδ την εγκατάληψη με καμιά μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων που σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο και πολιτική σκοπιμότητα για τα ιδιωτικά συμφέροντα της ολιγαρχίας απαξιώνοντας τον αθλητισμό και την αφρόκρεμα των αθλητών μας που κοπιάζουν καθημερινά για να δοξάσουν και να αναδείξουν τη χώρα μας. 

  • Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει είδη προγραμματίσει για το πως θα λειτουργήσει ο αθλητισμός  την επόμενη μέρα με διακυβέρνηση ΕΛΛΗΝΩΝ χωρίς κανένα οικονομικό περιορισμό και φυσικά με ότι σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για την επίτευξη του σκοπού.

    Το κτίσιμο του πνεύματος και του σώματος είναι υποχρέωση την Πολιτείας η οποία αναλαμβάνει πλήρως ως καθήκον της ενώπιον του Γένους μας Οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία κλπ δεν θα ενσωματωθούν από λειτουργικής άποψης με τα σχολεία και θα έχει την ευκαιρία να εξασκείται εντός των εγκαταστάσεων σε οποιοδήποτε άθλημα έχει ταλέντο ή αρέσκεια . Σχολεία με όλες τις προϋποθέσεις και τις πιο άρτιες εγκαταστάσεις αλλά και την απαραίτητη στελέχωση από τους ικανότερους εκπαιδευτές - προπονητές.

  • Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια